Werkwijze 2019-06-04T10:26:34+00:00

Werkwijze

Met de grootste precisie zullen onze vakmensen het funderingsbeton in uw kelder storten. Met buitenwanden of keermuren in beton zorgen we voor een extra versteviging.

Om een garantie van veilig en goed uitgevoerd werk te kunnen bieden zullen onze vakmensen steeds volgende procedure volgen. Wanneer u een beroep doet op de Roba professionals, gespecialiseerd in kelderbouw, zal u zonder probleem u kosten kunnen drukken.

Funderingsbeton, eventueel uitgebreid met betonwanden of keermuren in beton, storten is onze specialiteit. Het storten van funderingsbeton gebeurt met de grootste precisie. Bovendien kunnen we u, dankzij onze jarenlange ervaring, steeds een scherpe prijs bieden voor het storten van funderingsbeton.

Werkwijze betonkelder

1. Uitgraven van de bouwput

Het uitgraven van de bouwput gebeurd machinaal. Deze kan u via ons laten uitvoeren of zelf een grondwerker aanstellen. Er dient een 0.00 pas aan te geven zodat de bouwput op het juiste niveau kan worden uitgegraven.

Bouwput uitgraven
vloerplaat in gewapend beton

2. Vloerplaat in gewapend beton

De vloerplaat is in de meeste gevallen 30cm dik. Wij voorzien standaard een dubbel betonnet van diameter 8mm. Er wordt ook een waterkeringsplaat voorzien om de naad van vloer – wand waterdicht te maken. Roba balkensysteem (wachtwapening) een systeem om de stabiliteit van uw betonwand nog beter te verzekeren.

3. Betonwanden of keermuren plaatsen

Wij gebruiken bekisting construx met speciale betonplexplaten om de gladheid van de wand te garanderen. De wanden zijn meestal 30 of 35 cm dik. of volgens de opgave van het bestek. Standaard voorzien wij ook hier een dubbel betonnet van diameter 8mm. Tijdens het storten van het beton wordt de beton getrild om het beton nog beter te verdichten. Bovenaan in de betonwand voorzien wij een galvaplaat om de naad met vloerplaat 100% waterdicht te krijgen. Aangewezen is ook een roofing op de naad van de betonkelder en betonvloer te plaatsen. Verder kan de constructie nog verstevigd worden met buitenwanden of keermuren in beton.

Betonwanden of keermuren plaatsen