Onze werkwijze

Een project van start tot einde

Ontdek hoe Roba Betonwerken BVBA werkt en welke voordelen dit oplevert voor u als opdrachtgever.

1

Prijsaanvraag

 

Wanneer u een prijsaanvraag indient bij Roba, start ons team met het opstellen van de nodige technische berekeningen. Deze berekeningen zullen de basis vormen voor het opstellen van de eigenlijke offerte. Vervolgens zullen wij de offerte met u bespreken, zodat u goed weet waaraan u zich kan verwachten. Een offerte is steeds vrijblijvend, zonder verplichtingen.

2

Opstart project

 

Wanneer we tot een akkoord zijn gekomen, zal ons team uw project opstarten en een dossier aanmaken. De opvolging van uw project is essentieel om het tot een goed einde te brengen. Daarom wordt alles intern gedocumenteerd en zullen alle technische vereisten worden overlopen. Denk hierbij aan de plaatsing van doorvoeren van elektriciteit, water (energiesteen), afvoeren en verluchting.

3

Bronbemaling

 

Ter voorbereiding van de grondwerken zal er door de klant of aannemer aan grondwaterverlaging gedaan moeten worden.
Door middel van droogzuiging verlaagt het grondwaterniveau tot op een zeker niveau onder de kelder.  Deze werken worden bij voorkeur een 2-tal weken voor aanvang van de kelderwerken uitgevoerd door een hiervoor gespecialiseerd bedrijf.
Wanneer het grondwaterniveau voldoende verlaagd is kunnen de grondwerken van start gaan en volgen wij met de kelderwerkzaamheden.
Het is de stabiliteitsingenieur die beslist wanneer de droogzuiging verwijderd mag worden.

4

Uitgraven

 

Het uitgraven van de bouwput kan uitgevoerd worden door ons of u kan beroep doen op een grondwerker. Om onze veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen en inkalving te voorkomen moet de bouwput uitgegraven worden tot minimaal 70cm (beneden, rondom en onder talud) voorbij de kelderwanden.  Om de bouwput uit te graven tot op het juiste niveau, vragen we om een 0.00 pas aan te geven. Het uitzetten en uitpassen van het gebouw en de controle ervan is niet ten laste van Roba.

5

Vloerplaat

 

De vloerplaat in gewapend beton wordt gegoten op de werf. Hierbij zal ook de waterkeringsplaat op de juiste wijze worden geplaatst om de naad tussen de vloer en de wand goed waterdicht te maken. Roba maakt gebruik van een dubbel wapeningsnet en daarnaast voorzien we ook de wachtstaven waarop later de kelderwanden worden gegoten.

6

Betonwanden

 

Roba maakt gebruik van “Construx” bekisting met speciale betonplexplaten om de gladheid van de wand te garanderen. De betonwanden zijn normaliter 30 tot 35 cm dik, tenzij het lastenboek een andere dikte voorziet. Om de betonwanden nog beter te verdichten, wordt de betonspecie getrild tijdens de plaatsing. Bovenaan voorzien we een galvaplaat om de vloerplaat 100% waterdicht te maken.

7

Oplevering

 

Uw kelder wordt opgeleverd door Roba Betonwerken BVBA. Uw project kan verder worden afgewerkt. Ook na de installatie staat Roba klaar voor al uw vragen aangaande uw nieuwe kelder en het onderhoud ervan. Roba staat ook garant voor de waterdichtheid van uw kelder. Lees meer over de waterdichtheidgarantie van Roba.

Wenst u betonwerken te laten uitvoeren?

Maak vrijblijvend een afspraak om uw wensen te bespreken!

Vestiging België

Roba Betonwerken BVBA
Vaartkant Rechts 3A
2960 Brecht
België
BTW BE0456.702.328
Tel: 0032 (0) 3 315 73 14
E-mail: info@betonwerkenroba.be

Over ons

Ongeveer 10 jaar geleden werd de eerste ROBA kelder gegoten. Zaakvoerders Bart en Luc lieten ROBA uitgroeien tot een vaste waarde in de kelderbouw. Na 1000 kelders beschikt Roba Betonwerken over meer dan voldoende ervaring om uw droomkelder te gieten.

Erkenning van aannemers: Klasse 4, categorie D1, C1, E2, G, G5.

Offerte op maat